Brugfiguur

Gratis webinar : Financiële opvoeding 8 juni


Zakgeld, doen of niet doen?

Het is en blijft een moeilijke vraag. En dan moeten we nog beslissen hoeveel per week of per maand en hoe leer je hen ermee omgaan?!

Wel, BIZ (*) kan ons hier misschien mee helpen. Zij organiseren een gratis webinar over financiële opvoeding.

“Tijdens deze online sessie geven we tips en tricks aan ouders over hoe je kinderen kan leren omgaan met geld, hoe zakgeld helpend kan zijn om je kind spelenderwijs en leeftijdgebonden zijn/haar geld te leren beheren, hoe je je kind kan leren sparen en veel meer... We beantwoorden ook vragen van de ouders zelf over financieel opvoeden.”

In de flyer vindt u verdere info en de link om u in te schrijven.

(*) BIZ is een samenwerkingsverband tussen OCMW’s en CAW’s in West-Vlaanderen om preventief een antwoord te bieden op de toenemende schuldenproblematiek. U hebt misschien nog gehoord van ‘week van het geld’ of ‘WAKOSTDA?!’ of een filmpje gezien rond budget en schulden?

Voor verdere info kan u ook een kijkje nemen op de website https://budgetinzicht.be/biz-centraal-west-vlaanderen/

Hanne Demeurisse is onze brugfiguur van de gemeente. Ze treedt op als vertrouwenspersoon en neutraal contact persoon tussen school, gezin en buurt.

Het doel van het brugfigurenproject is dat ouders sneller de weg vinden naar ondersteuning en indien nodig naar hulpverlening.


Wat doet een brugfiguur?

Heb je vragen over onbetaalde schoolfacturen, vrijetijdsbesteding, de opvoeding van je kind, huisvestiging, brieven die je niet begrijpt, .... dan kan je steeds bij hen terecht.


Hanne is op donderdagvoormiddag op onze school.

Je kan ook altijd een afspraak maken: